Acasa   

Liviu Dragnea - Preşedintele Camerei Deputaţilor

Liviu DragneaPreşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea este, în egală măsură, Preşedinte al Partidului Social Democrat din 2015.

Inginer specializat în domeniul transporturilor, dl. Dragnea şi-a început cariera ca administrator al unor societăţi private. În 1995, a devenit membru al Partidului Social Democrat, ales pentru prima dată pe un post public în 1996, fiind membru al Consiliului local din Turnu Măgurele.
Dl. Dragnea a dobândit o experienţă profesională de peste 16 ani în administraţia locală. În 1996, a fost numit Prefect al judeţului Teleorman pentru un mandat de patru ani. Între anii 2000 şi 2012, a fost Preşedinte al aceluiaşi Consiliu.

Începând din anul 2012, dl. Dragnea reprezintă judeţul Teleroman în Camera Deputaţilor.

În acelaşi an, a fost numit Viceprim-ministru şi Ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, post pe care l-a ocupat până în 2015. Pe parcursul mandatului său, ministerul a înregistrat o creştere considerabilă a absorbţiei fondurilor europene, trecând de la 17% la 65%, raportând aproape 2 miliarde de euro în economia reală şi dezvoltând strategii, criterii şi reglementări în domeniu.

Reformele s-au dovedit atât de eficiente încât au fost luate de celelalte ministere drept exemple de bune practici. Programul naţional de dezvoltare locală, o altă reformă marcantă, al cărei iniţiator şi coordonator a fost ministerul, a stabilit cadrul juridic pentru punerea în aplicare a proiectelor de importanţă locală care susţin dezvoltarea regională.