Acasa    Evenimente
  Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune

Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, Parlamentul României, Bucureşti

de la

19-03-2019

la

20-03-2019

Perioada dedicată Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene este marcată de un context european şi internaţional foarte complex.

În contextul noilor propuneri legislative ale Comisei Europene, bugetul alocat politicilor structurale tradiţionale ale Uniunii ce aduc valoare adăugată cetăţenilor este supus unor presiuni.

În luna iunie a anului 2018 Comisia Europeană a publicat iniţiativa legislativă privind PAC post-2020, acesta fiind bazată pe un nou mod de lucru.

În condiţiile în care reforma PAC este în strânsă legătură cu noul Cadru financiar Multianual 2021-2027 propunem o dezbatere asupra impactului acestor noi măsuri asupra suveranităţii şi securităţii alimentare europene, cât şi asupra echilibrului ecologic şi teritorial.

Am dori de asemenea să lansăm o dezbatere referitoare la identificarea celor mai potrivite soluţii şi instrumente ce pot contribui la menţinerea unei agriculturi durabile în Uniune şi care să favorizeze rezolvarea unor probleme importante la nivel European, precum schimbările climatice sau relansarea solidarităţii între state.

Pentru a se adapta la noile realităţi, Comisia a propus o reformă a politicii de coeziune în noul buget european pe termen lung ce include scăderea fondurilor alocate. Care vor fi costurile acestor ajustări/tăieri pentru dezvoltarea pe termen lung a Uniunii?


Stiri/ Comunicate de presa/ Discursuri


Documente conexe


Moderatori

Alexandru Stănescu

Președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, Camera Deputaților, Parlamentul României

Barna Tánczos

Vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, Senat, Parlamentul României

Florin-Claudiu Roman

Președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, Camera Deputaților, Parlamentul României


Persoane de contact

Ioana Bâgneanu
Consilier parlamentar, Direcția generală de afaceri externe și protocol

tel: +4 021 414 1990

email: cap.ro2019@cdep.ro

Irina Alecu
Consilier parlamentar, Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE

tel: +4 021 414 1436

email: cap.ro2019@cdep.ro