Acasa    Evenimente
  Conferinţă privind Viitorul Uniunii

Conferinţă privind Viitorul Uniunii

de la

01-04-2019

la

02-04-2019

Scopul conferinței tematice este de a crea oportunitatea unui dialog interparlamentar privind viitorul Uniunii Europene, cu accent pe apărarea valorilor europene, reforma sistemului monetar, coeziune și viitoarea extindere a Uniunii. În plus, reuniunea se va încheia cu semnarea unei Declarații, care va fi transmisă, ca aport parlamentar, Summit-ului UE din 9 mai 2019 de la Sibiu.

Evenimentul va fi structurat în jurul a patru sesiuni. Prima sesiune va fi dedicată viitoarelor politici care vor fi dezbătute împreună cu reprezentanții grupurilor politice europene. Cea de-a doua sesiune va aborda problema apărării cetățenilor și valorilor europene în era celei de-a patra revoluții industriale. Cea de-a treia sesiune va dezbate necesitatea unei reforme a modelului economic. În cele din urmă, a patra sesiune se va axa pe vecinătatea europeană și relațiile euro-atlantice.


Stiri/ Comunicate de presa/ Discursuri


Documente conexe


Moderatori

Gabriela Crețu

Președinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului și președinta Comisiei comune speciale a Camerei Deputaților și a Senatului pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Române a Consiliului UE

Titus Corlăţean

Senator

Angel Tîlvăr

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor

Mihai Constantin

Senior TV jurnalist, Televiziunea Română Publică


Vorbitori


Reprezentantii grupurilor politice europene


Persoane de contact

Adela Burcea

tel: 40 78 6459077

email: presroUE2019@senat.ro

Mihaela Bărbieru

tel: 40 73 3520547

email: mihaela.barbieru@senat.ro

Răzvan Ţuculescu

tel: 40 72 6112530

email: razvan.tuculescu@senat.ro