Acasa   Media   Televiziunea parteneră

Televiziunea parteneră

Broadcaster Oficial

Televiziunea Română (TVR) este broadcaster oficial (host broadcaster) pe durata preluării, de către România, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în perioada ianuarie-iunie 2019.

TVR are în portofoliu patru canale naţionale - TVR1, TVR2, TVR3, TVR HD şi două canale internaţionale -TVR Internaţional şi TVR Moldova. În plus, TVR cuprinde cinci staţii regionale, care acoperă zonele principale ale ţării - TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Târgu Mureş. TVR este membru cu drepturi depline al European Broadcasting Union (EBU).

Producţia TVR este cea mai diversificată din tot peisajul producţiilor audiovizuale din România: ştiri şi dezbateri pe probleme actuale, transmisii în direct de la evenimentele sportive şi culturale importante, de la festivaluri internaţionale, filme, documentare, emisiuni culturale, emisiuni pentru minorităţi.

TVR trebuie să reprezinte principala sursă de informare, educaţie şi divertisment din România. În conformitate cu misiunea sa publică, programele TVR sunt menite să contribuie la îmbogăţirea universului cetăţenilor români, să ii ajute pe aceştia să-şi schimbe viaţa în mai bine, să evidenţieze importanţa libertăţii, tradiţiei, respectului, diversităţii şi echilibrului social. TVR păstrează, în Arhiva sa de Aur, atât amintirile recente ale României, cât şi cele de 60 de ani de istorie contemporană în alb-negru.

Televiziunea Publică din România se implică constant în producţia de ştiri pentru acoperirea la zi a celor mai importante evenimente. Broadcaster-ul oficial pentru Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene va oferi gratuit reprezentanţilor din media acreditată material audiovizual gata pentru difuzare (HD), de la reuniunile ministeriale informale, de la Summit-ul din Sibiu sau de la alte evenimente de nivel înalt care vor avea loc în toată România.

Materialul audiovizual va fi transmis via EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene, via satelit şi poate fi descărcat în timp real.Transmisia live a materialului audiovizual poate fi recepţionată în cabinele pentru media şi în zonele desemnate pentru parcările DSNG, aflate la centrul principal media şi de conferinţe de la Palatul Parlamentului (Bucureşti) şi la Banca Naţională a României (Bucureşti), precum şi la Centrul Media pentru Summit (Sibiu). Pentru a descărca şi a utiliza conţinutul audiovizual, vă rugăm să contactaţi broadcaster-ul oficial la adresa hostbroadcaster@tvr.ro sau la biroul de informare din centrul de presă.

TVR va asigura următorul material audiovizual de la întâlnirile informale ale Consiliului :

-sosirea miniştrilor - în faţa intrării principale

-doorsteps- scurte declaraţii înainte de începerea întâlnirii în limba originală

-strângerea de mâini -(primirea de către gazde) în limba originală

-tour de table - înainte de începerea întâlnirii

-fotografia de familie

-conferinţa de presă a Preşedintiei României, alte conferinţe de presă ministeriale şi sumar, conform programului oficial

TVR va asigura transmisia live şi rezumate montate ale evenimentelor. Solicitările suplimentare trebuie să fie trimise către broadcaster-ul oficial şi vor putea fi îndeplinite contra cost.

TVR este primul broadcaster oficial care va asigura un studio VOXBOX în Bruxelles, în clădirea Consiliului Uniunii Europene "Justus Lipsius", în Atrium, pentru transmisii TV live sau pentru înregistrări. Serviciile vor fi asigurate cu titlu gratuit, pe baza de "primul venit, primul servit". Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi broadcaster-ul oficial.

Presedinţia României va pune la dispoziţie 20 de cabine media în principalul centru media şi de conferinţe din Bucureşti. Vor fi instalate facilităţi similare şi în centrele media de la Banca Naţională a României (Bucureşti)-6 şi Sibiu -20.

Cabinele media sunt echipate cu prize universale (220 V), internet prin cablu şi wireless, conexiune LAN către reţeaua internă de producţie, pentru a avea acces la fişierele ce cuprind inregistrări live, şi un monitor HD/TV. Cabinele sunt echipate să poată primi semnale live, video şi audio (limba originală si traduceri), de la reuniunile transmise broadcaster-ul oficial. Cabinele media au semnal HD SDI, cu audio încorporat. Unele cabine sunt echipate şi cu linii ISDN. Cabinele media pot fi rezervate pe principiul "primul sosit, primul servit’, printr-un e-mail la adresa hostbroadcaster@tvr.ro sau la biroul de informare din centrul de presă. Orice alte solicitări tehnice trebuie adresate către broadcaster-ul oficial şi vor putea fi oferite contra cost.

10 poziţii de stand up pentru producţiile şi transmisiile TV în direct vor fi asigurate la Palatul Parlamentului, unde vor avea loc cele mai multe întâlniri la nivel înalt. Facilităţi similare vor fi instalate la centrele media de la Banca Naţională a României (Bucureşti) şi în Sibiu- 10 Pentru rezervări, vă rugăm să contactaţi broadcaster-ul oficial.

TVR poate oferi, la cerere şi contra cost, un număr de poziţii de stand up complet echipate cu cameră, microfon şi lumină adecvată. Pentru rezervări, vă rugăm să contactaţi brodcaster-ul oficial.

Serviciile suplimentare vor fi facturate conform tarifelor care vor fi publicate pe pagina broadcaster-ului oficial şi care pot fi trimise pe e-mail, la cerere. Toate facilităţile vor fi asigurate pe principiul "primul venit, primul servit". Pentru întrebări şi rezervări, vă rugăm să contactaţi broadcaster-ul oficial pe adresa de e-mail hostbroadcaster@tvr.ro sau la biroul de informare din centrul de presă.