Acasa    Stiri

Stiri

24-06-2019

Dancila: Detinerea de catre România a Presedintiei rotative a Uniunii Europene reprezinta, dupa momentul aderarii la UE, în urma cu 12 ani, o confirmare a atasamentului nostru fata de proiectul european

Detinerea de catre România a Presedintiei rotative a Uniunii Europene reprezinta, dupa momentul aderarii la UE, în urma cu 12 ani, o confirmare a atasamentului nostru fata de proiectul european, a declarat, luni, premierul Viorica Dancila.ߴNe-am asumat cu toata responsabilitatea acest mandat si ne-am implicat pentru ca la încheierea acestuia sa oferim rezultate la care cetatenii sa se poata raporta cu claritate, fara ezitare. Am reusit sa solutionam dosare importante si sa avansam negocierile pe multe subiecte care au trenat în ultimii ani si care se traduc în schimbari în bine în viata cetatenilor europeni.(...) De la începutul mandatului, Presedintia româna la Consiliul UE a gestionat peste 1.750 de reuniuni si evenimente, dintre care peste 60 de reuniuni ministeriale, formale si informale. Eforturile noastre s-au transpus în finalizarea negocierilor într-un numar consistent de dosare legislative, ma refer la dosare care vizeaza combaterea dezinformarii, dar si un acces sporit la informatie a cetatenilorߴ, a spus premierul la deschiderea Conferintei organelor parlamentare specializate în afaceri comunitare si europene /COSAC.

01-04-2019

Iordache: Preşedinţia română a Consiliului UE a închis 80 de dosare; denotă seriozitatea cu care România tratează chestiunile europene

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a închis, la jumătatea mandatului, 80 de dosare, iar acest lucru arată "seriozitatea cu care România tratează chestiunile europene", a afirmat, luni, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

20-03-2019

Botănoiu (MADR) - Sub nici o formă nu poate fi acceptată plafonarea plăților directe, pentru că va afecta grav fermele mari

Secretarul de stat în Ministerului Agriculturii, Daniel Dumitru Botănoiu, a subliniat marţi, la dezbaterea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, că nu poate fi acceptată sub nicio formă plafonarea plăţilor directe deoarece va afecta grav fermele mari ce respectă standardele de mediu, iar acestea vor pierde în competitivitate în raport cu importurile din ţările terţe.

19-03-2019

Tăriceanu: În urma noilor propuneri ale CE, bugetul noii Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, sub presiune

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent marţi la reuniunea interparlamentară dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, a atras atenţia asupra faptului că, în urma noilor propuneri ale Comisiei Europene, bugetul alocat politicilor structurale tradiţionale se află sub presiune.

18-03-2019

Reuniune interparlamentară dedicată Politicii Agricole Comune și Politicii de Coeziune – marți și miercuri, la Palatul Parlamentului

Camera Deputaţilor va organiza, marţi şi miercuri, Reuniunea interparlamentară dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, în contextul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

08-03-2019

Tăriceanu: Solicităm insistent ţărilor din Balcanii de Vest să depăşească dezacordurile

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat la conferinţa PESC/PSAC pentru ca ţările din Balcanii de Vest să depăşească diferendele pe care le au, astfel încât angajamentul durabil al Uniunii Europene pentru realizarea reconcilierii interne şi externe să fie reconfirmat, ca precondiţii pentru aderarea la UE.

08-03-2019

Tăriceanu: Trebuie să identificăm soluţii care să faciliteze recalibrarea conceptului politic european

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că trebuie identificate soluţii pentru "recalibrarea" conceptului politic european, subliniind necesitatea unei politici externe comune susţinute de "certitudinea unui destin comun" întemeiat pe valori partajate în întreaga Europă.

08-03-2019

Cristian Dumitrescu: Politicile externe şi de securitate trebuie să întărească rolul UE ca actor mondial

Politicile externe, de securitate şi de apărare trebuie să consolideze rolul UE ca actor mondial şi, în acelaşi timp, să întărească pacea şi securitatea internaţională, a declarat, joi, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Cristian Dumitrescu, în debutul celei de-a XIV-a Conferinţe Interparlamentare privind Politica Externă şi de Securitate Comună şi Politica de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC).

07-03-2019

Iordache: Preşedinţia română a Consiliului UE - paşi importanţi în consolidarea rolului global al Uniunii

România şi-a propus şi a făcut, deja, paşi "importanţi" în sprijinirea consolidării rolului global al Uniunii Europene, pe durata mandatului la Preşedinţia Consiliului UE, a declarat, joi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

25-02-2019

Deputatul Oana Florea: România este foarte apreciată în cadrul Europol

Deputatul Oana Florea, şefa delegaţiei române în cadrul Grupului mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol, a declarat luni că România este foarte bine văzută în cadrul Europol, aflându-se pe locul doi ca număr de angajaţi, specializaţi în principal pe IT şi analiză de date.

21-02-2019

Reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat al Europol - pe 24 si 25 februarie, la București

Reuniunea Grupului mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol se va desfășura, în zilele de 24 si 25 februarie, la București, în contextul dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

19-02-2019

Intervențiile doamnei senator Gabriela Crețu la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uninea Europeană – Semestrul european

Doamna senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senat, a condus delegația Senatului României, în perioada 18-19 februarie, la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană – Semestrul European, desfășurată la Bruxelles.

19-02-2019

Participarea doamnei senator Gabriela Crețu la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uninea Europeană – Semestrul european

Doamna senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senat, a participat, în perioada 18-19 februarie, la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană – Semestrul European, desfășurată la Bruxelles. Reuniunea, organizată de Parlamentul României și Parlamentul European, se înscrie în seria de conferințe interparlamentare din cadrul Președinției rotative a Consiliului UE, deținute de țara noastră.

22-01-2019

Tăriceanu: Trebuie să susţinem convergenţa şi să consolidăm coeziunea la nivelul întregii UE

Tăriceanu: Trebuie să susţinem convergenţa şi să consolidăm coeziunea la nivelul întregii UE

22-01-2019

Gabriela Creţu: Nu există reţete pentru coeziune şi convergenţă; atingerea acestor obiective depinde de mulţi factori

Gabriela Creţu: Nu există reţete pentru coeziune şi convergenţă; atingerea acestor obiective depinde de mulţi factori

21-01-2019

Iordache: Vom urmări în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției la Consiliul UE obținerea de rezultate concrete pentru cetățeni

Iordache participă la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene, care are loc în aceste zile la Bucureşti.

21-01-2019

Tîlvăr: România este pregătită să susţină acelaşi ritm al negocierilor pe perioada Preşedinţiei la Consiliul UE

România este pregătită să susţină acelaşi ritm al negocierilor pe perioada Preşedinţiei la Consiliul UE, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Angel Tîlvăr, luni, la finalul reuniunii preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COPAC), găzduită la Bucureşti.

11-01-2019

Tăriceanu: Semestrul președinției - ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România

Președintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, consideră că semestrul președinției românești la Consiliul Uniunii Europene constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România.

26-11-2018

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor susţine agenda Uniunii Europene privind comerţul deschis, transparent, echitabil, bazat pe reguli simple şi clare, în beneficiul tuturor cetăţenilor

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr, a avut luni, 26 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanţii Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) din Parlamentul European, domnul Bernd Lange, preşedintele Comisiei şi domnul Iuliu Winkler, vicepreşedinte Comisiei.

22-11-2018

România este una dintre tarile în care sentimentele pro-europene sunt printre cele mai puternice.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvăr, împreună cu membri ai Comisiei, au avut joi, 22 noiembrie 2018, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu delegaţia condusă de Dimitris Avramopoulos, Comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Bucureşti.

22-11-2018

România doreste ߴo Europa puternica, unita în toate dimensiunile ei, politice, economice si socialeߴ

România doreste ߴo Europa puternica, unita în toate dimensiunile ei, politice, economice si sociale. România îsi propune o implicare în gestionarea eficienta a problemelor cu care se confrunta forul comunitar. Este essential un dialog permanent între institutiile europene pe de o parte si între institutii si cetatean pe de alta parte. Pe durata presedintiei rotative, pentru România este prioritar ca în centrul atentiei sa se afle cetateanul european, punând un accent deosebit pe diversitatea culturala si pe drepturile minoritatilor nationaleā€, a declarat presedintele Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor, Rozalia Biro (UDMR)

22-11-2018

Mandatul ţării noastre va fi orientat spre cetăţean, iar agenda va fi axată pe promovarea coeziunii - o valoare europeană comună

Doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD) a participat joi, 22 noiembrie, alături de membrii Comisiilor de politică externă şi afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi de reprezentanţi ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE, la întâlnirea cu domnul Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie.

21-11-2018

Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, au avut o întrevedere cu delegaţia Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European

Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, au avut miercuri, 21 noiembrie, o întrevedere cu delegaţia Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European, condusă de preşedintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani. Principalele subiecte abordate au avut în vedere evoluţiile României în pregătirea susţinerii preşedinţiei Consiliului UE, în special în ceea ce priveşte dosarele de interes major aflate pe agenda europeană în prima jumătate a anului viitor.