Acasa Stiri

Stiri

22-01-2019

Tăriceanu: Trebuie să susţinem convergenţa şi să consolidăm coeziunea la nivelul întregii UE

Tăriceanu: Trebuie să susţinem convergenţa şi să consolidăm coeziunea la nivelul întregii UE

22-01-2019

Gabriela Creţu: Nu există reţete pentru coeziune şi convergenţă; atingerea acestor obiective depinde de mulţi factori

Gabriela Creţu: Nu există reţete pentru coeziune şi convergenţă; atingerea acestor obiective depinde de mulţi factori

21-01-2019

Iordache: Vom urmări în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției la Consiliul UE obținerea de rezultate concrete pentru cetățeni

Iordache participă la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene, care are loc în aceste zile la Bucureşti.

21-01-2019

Tîlvăr: România este pregătită să susţină acelaşi ritm al negocierilor pe perioada Preşedinţiei la Consiliul UE

România este pregătită să susţină acelaşi ritm al negocierilor pe perioada Preşedinţiei la Consiliul UE, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Angel Tîlvăr, luni, la finalul reuniunii preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COPAC), găzduită la Bucureşti.

11-01-2019

Tăriceanu: Semestrul președinției - ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România

Președintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, consideră că semestrul președinției românești la Consiliul Uniunii Europene constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România.

26-11-2018

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor susţine agenda Uniunii Europene privind comerţul deschis, transparent, echitabil, bazat pe reguli simple şi clare, în beneficiul tuturor cetăţenilor

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr, a avut luni, 26 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanţii Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) din Parlamentul European, domnul Bernd Lange, preşedintele Comisiei şi domnul Iuliu Winkler, vicepreşedinte Comisiei.

22-11-2018

România este una dintre tarile în care sentimentele pro-europene sunt printre cele mai puternice.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvăr, împreună cu membri ai Comisiei, au avut joi, 22 noiembrie 2018, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu delegaţia condusă de Dimitris Avramopoulos, Comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Bucureşti.

22-11-2018

România doreste ߴo Europa puternica, unita în toate dimensiunile ei, politice, economice si socialeߴ

România doreste ߴo Europa puternica, unita în toate dimensiunile ei, politice, economice si sociale. România îsi propune o implicare în gestionarea eficienta a problemelor cu care se confrunta forul comunitar. Este essential un dialog permanent între institutiile europene pe de o parte si între institutii si cetatean pe de alta parte. Pe durata presedintiei rotative, pentru România este prioritar ca în centrul atentiei sa se afle cetateanul european, punând un accent deosebit pe diversitatea culturala si pe drepturile minoritatilor nationaleā€, a declarat presedintele Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor, Rozalia Biro (UDMR)

22-11-2018

Mandatul ţării noastre va fi orientat spre cetăţean, iar agenda va fi axată pe promovarea coeziunii - o valoare europeană comună

Doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD) a participat joi, 22 noiembrie, alături de membrii Comisiilor de politică externă şi afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi de reprezentanţi ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE, la întâlnirea cu domnul Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie.

21-11-2018

Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, au avut o întrevedere cu delegaţia Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European

Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, au avut miercuri, 21 noiembrie, o întrevedere cu delegaţia Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European, condusă de preşedintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani. Principalele subiecte abordate au avut în vedere evoluţiile României în pregătirea susţinerii preşedinţiei Consiliului UE, în special în ceea ce priveşte dosarele de interes major aflate pe agenda europeană în prima jumătate a anului viitor.