Acasa     Stiri
    Dancila: Detinerea de catre România a Presedintiei rotative a Uniunii Europene reprezinta, dupa momentul aderarii la UE, în urma cu 12 ani, o confirmare a atasamentului nostru fata de proiectul european

Dancila: Detinerea de catre România a Presedintiei rotative a Uniunii Europene reprezinta, dupa momentul aderarii la UE, în urma cu 12 ani, o confirmare a atasamentului nostru fata de proiectul european

24-06-2019

Detinerea de catre România a Presedintiei rotative a Uniunii Europene reprezinta, dupa momentul aderarii la UE, în urma cu 12 ani, o confirmare a atasamentului nostru fata de proiectul european, a declarat, luni, premierul Viorica Dancila.

ߴNe-am asumat cu toata responsabilitatea acest mandat si ne-am implicat pentru ca la încheierea acestuia sa oferim rezultate la care cetatenii sa se poata raporta cu claritate, fara ezitare. Am reusit sa solutionam dosare importante si sa avansam negocierile pe multe subiecte care au trenat în ultimii ani si care se traduc în schimbari în bine în viata cetatenilor europeni.(...) De la începutul mandatului, Presedintia româna la Consiliul UE a gestionat peste 1.750 de reuniuni si evenimente, dintre care peste 60 de reuniuni ministeriale, formale si informale. Eforturile noastre s-au transpus în finalizarea negocierilor într-un numar consistent de dosare legislative, ma refer la dosare care vizeaza combaterea dezinformarii, dar si un acces sporit la informatie a cetatenilorߴ, a spus premierul la deschiderea Conferintei organelor parlamentare specializate în afaceri comunitare si europene /COSAC.

Ea a adaugat ca Presedintia româna a gestionat si dosare care au ca obiectiv o corecta informare a consumatorilor cu privire la calitatea alimentelor si sanctionarea abaterilor de la reguli, sau dosare care vizeaza un echilibru între viata profesionala si cea privata, precum si asigurarea si promovarea egalitatii de sanse si de gen pe piata muncii.

ߴAm reusit sa obtinem consensul tuturor statelor membre pe dosare complexe care asteptau o rezolvare de multi ani, precum cel referitor la asigurarea securitatii energetice europene si crearea unui mediu economic mai sigur. Sub mandatul Presedintiei române au fost adoptate, în ultimele doua luni, 56 de concluzii ale Consiliului în domenii precum relatiile externe ale UE, combaterea terorismului, schimburile climatice, educatia, strategiile regionale, sau politica industriala. Am organizat evenimente si manifestari care au reliefat atentia pe care am acordat-o valorilor europene care ne unesc.(...) Prin abordarea noastra generala si prin rezultatele obtinute în fiecare dintre dosarele gestionate am reconfirmat faptul ca societatea româneasca este profund atasata valorilor europene. (...) Beneficiind de experienta acestui mandant, România va continua sa actioneze pentru îndeplinirea obiectivului de consolidare a UE, pentru întarirea politicilor europene si pentru promovarea importantei cruciale a solidaritatii si unitatii în interiorul UEߴ, a mentionat premierul. (AGERPRES)