Acasa     Stiri
    Tăriceanu: Semestrul președinției - ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România

Tăriceanu: Semestrul președinției - ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România

11-01-2019

Călin Popescu-Tăriceanu a avut vineri o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la care a participat, din partea Camerei Deputaților, și vicepreședintele FlorinIordache.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, președintele Senatului a reafirmat angajamentul României în favoarea consolidării construcției europene, prin contribuția specifică a țării noastre la efortul statelor membre și al instituțiilor europene de a consolida proiectul politic comun.

El a aratat că, la 12 ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptățită satisfacție pentru cetățenii români, din țară sau cei care trăiesc și lucrează în alte țări membre UE. În acest context, precizează sursa citată, următoarele șase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă și dedicată a Executivului și Legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiții responsabilitățile președinției rotative.

ߴÎnaltul demnitar român a evidențiat ca semestrul președintței românești a Consiliului UE constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai mult despre stilul de muncă, de comunicare și relaționare al colegilor români, dar și de a afla mai multe despre România, inclusiv prin participarea la reuniunile care vor avea loc în teritoriu, între care Summitul de la Sibiu va avea cea mai mare importanțăߴ, se arată în comunicat.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților, FlorinIordache, a menționat complexitatea contextului european în care se desfășoară presedinția României la Consiliul UE: negocierea viitorului Cadru Financiar Multianual 2021 - 2027, procesul Brexit și clarificarea relațiilor viitoare cu Marea Britanie, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

De asemenea, FlorinIordachesi-a exprimat încrederea că, pe durata mandatului României la Consiliul UE, vor fi înregistrate progrese, cu scopul final al obtinerii acordului politic în vederea finalizarii, cât mai curând posibil, a reformei Spațiului Schengen.

Conform comunicatului, FlorinIordachea transmis asigurări cu privire la continuarea progreselor înregistrate pe dosare importante, menționând ca ߴRomânia va continua să clădească pe aceasta bază viitoarele discuții și negocieriߴ. (AGERPRES)