Acasa   Vorbitor

Oana Consuela Florea

Președinta Delegației române la Grupul mixt de control parlamentar al Europol

Oana Consuela Florea și-a început cariera în anul 1998, când a activat ca și Consilier Juridic în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului București. Ulterior, în perioada 2009 – 2014 a deținut funcția de Director Executiv în cadrul Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (F.A.C.I.A.S.), având o activitate susținută în domeniul protecției drepturilor omului, iar în perioada imediat următoare, 2014 – 2016, și-a desfășurat activitatea în cadrul Parlamentului European, unde a îndeplinit funcția de Asistent Parlamentar Acreditat.

În anul 2016, Oana Consuela Florea a fost aleasă Deputat în Camera Deputaților din Parlamentul României, unde activează și în prezent și unde, până în luna februarie a anului 2018 a fost Vicepreședintele Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități. Tot până în luna februarie a anului 2018 a deținut și funcția de Președinte al Comisiei Speciale de Anchetă a Senatului și Camerei Deputaților, pentru verificarea aspectelor ce țineau de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.

Începând cu luna februarie a anului 2018, Oana Consuela Florea este membru în Comisia Permanentă Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului asupra Serviciului Român de Informații, iar, din luna iulie a anului 2018, este Președintele Delegației Parlamentului României la Grupul mixt de Control Parlamentar asupra EUROPOL.

În prezent, Oana Consuela Florea este și membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, precum și în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale.

Vorbeşte limba engleză şi limba franceză şi este membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Federativă a Braziliei şi în cel cu Regatul Belgiei.

Contact

ADRESĂ
Palatul Parlamentului, Strada Izvor nr. 2-4, 050563, Bucureşti, România

TELEFON
021.414.19.71

EMAIL
oana.florea@cdep.ro

WEBSITE
www.cdep.ro


Evenimente

24 - 25 februarie

Reuniunea Grupului comun de control parlamentar al Europol (JPSG)

Reuniunea Grupului comun de control parlamentar al Europol (JPSG), Parlamentul României, București